Emile Henry Forma na koláč 26 cm

     POPIS Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom...
34,7 €
Doprava 5 €,Na sklade
Doporučená ponuka kitchenstyle.sk
Do obchodu
Zoradiť:

Najlacnejšie ponuky (2)

Na sklade • 1 variant5 €77 % • 50 recenziíĎalšie informácie
Na sklade • 1 variant6 €91 % • 186 838 recenziíShop roka 2022 - FinalistaĎalšie informácie

Popis produktu

     POPIS Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom...

Parametre produktu

Výrobca
Hĺbka
5 cm
Materiál
keramické
Objem
0.23 l
Priemer
26 cm

Parametre produktu

Výrobca
Hĺbka
5 cm
Materiál
keramické
Objem
0.23 l
Priemer
26 cm

Popis produktu

    

POPIS

Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 26 cm, výšku 5 cm a objem 1,4 l. Je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn s výrazným vlnitým okrajom v granátovej farbe. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu.

Koláčová forma na koláč Emile Henry je ideálna na pečenie ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestretého stola. Forma nemá odnímateľné dno. Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý.

Expedujeme do 2 pracovných dní od objednania.

ŠPECIFIKÁCIE

  • Priemer: 26 cm
  • Výška: 5 cm
  • Objem: 1,4 l
  • Materiál: keramika
  • Farba: granátová

VÝHODY A NEVÝHODY

Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom.

Ručne vyrobené.

Krásny francúzsky dizajn.

Ideálna na pečenie sladkých aj slaných koláčov (quiche).

Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky riadu.

PRAKTICKÉ RADY

  • Vhodné do umývačky: Áno
  • Vhodné do chladničky: Áno
  • Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C
  • Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
  • Vhodné do rúry: Áno do 270 °C

ČO JE QUICHE?

Quiche je francúzsky slaný koláč, jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď. Existuje veľa receptov na francúzsky quiche.

Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1. V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 - 4 mm. Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom.

Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom  sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený. Ideálny na obed, večeru alebo napríklad na svačinu. Vyskúšajte napríklad pórkový, cibuľový, špargľový alebo napríklad slanivový quiche.

QUICHE SO SLANINOU, ŠPENÁTOM A CHEDAROM

  • Cesto: 180 g hladkej múky, 80 g masla (trochu zmäknutého), cca 2 lyžice studenej vody, zarovnaná lyžička soli
  • Náplň: 20 dkg anglickej slaniny na plátky, 150 g syru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 väčšia cibuľa, 4 vajcia, 300 ml smotany na šľahanie 31%, soľ a čierne korenie
  • Ďalej sa vám bude hodiť: kruhová forma na koláč s priemerom 24 cm, potravinárska fólia a alobal, lúštenina na zaťaženie cesta (ryža, šošovica, fazuľa...), vajcia na potretie cesta

Postup: 1. Do misky nasypte múku, soľ a pridajte na menšie kúsky nakrájané maslo. Vypracujte drobenku, do ktorej pridáve dve lyžice studenej vody a spracujte, pokiaľ nevznikne hladké cesto, ktoré nelepí. Pokiaľ sa bude cesto droliť pridávajte vodu. Pokiaľ sa bude lepiť, pridajte múku. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte v chladničke 30 minút odležať. 2. Predhrejte rúru na 190°C a pripravte si formu na koláč. Vyberte cesto z chladničky a nechajte ho trošku povoliť. Potom cesto vyvaľkajte na placku o hrúbke cca 2 - 3 mm. 3. Vyvaľkané cesto preneste do formy a prstami ho natlačte na steny formy tak, aby všade trošku vykukovalo nad okraj. Potom cesto na dne prepichnite na niekoľkých miestách vidličkou, prikryte ho alobalom alebo pečiacim papierom a nasypte na neho fazule alebo inú lúšteninu. Prepichnutie cesta vidličkou a zaťaženie zabráni nafukovaniu cesta pri pečení. 4. Pečte v predohriatej rúre 15 minút. Po 15 minútach vyberte alobal s fazuľami, cesto potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte ho ešte bez alobalu na 3 až 5 minút piecť, aby cesto malo krásnu zlatavú farbu. 5. Počas pečenia cesta si pripravte náplne. V miske rozšľahajte vajcia, prilejte smotanu, pridajte soľ (s tou opatrne - slanina a syr sú dosť slané), čierne korenie a prisypte polovicu nastrúhaného syra.  6. Potom prekrojte cibuľu na polovicu a nakrájajte na tenké prúžky, slaninu na kostičky a na panvici všetko osmažte dozlatova. Na záver primiešajte špenát a vo chvílke, keď začne mäknúť, panvicu odstavte. Zmes nechajte trochu vychladnúť a potom do nej pridajte zmes vajec so smotanou. 7. Zmes vlejte na predpečené cesto. Zasypte druhou polovicou nastrúhaného cheddaru a dajte do rúry. 8. Pečte cca 30 minút na 180 °C dozlatova. Hotový quiche poznáte tak, že keď s ním zatriasete, tak po krajoch je tuhý a uprostred sa ešte trošku trasie.

Quiche nechajte úplne vychladnúť a potom ho nakrájajte. Hneď z rúry by vám nedržal pohromade a náplň by sa roztiekla.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/recept/francouzsky-quiche/  

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Emile Henry alebo na podobné produkty ďalších značiek.

Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.

Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.

{"Obľúbené kategórie":[["Tatami","https://tatami.heureka.sk/"],["Žiarovky","https://ziarovky.heureka.sk/"],["Jedálenské zostavy","https://jedalenske-zostavy.heureka.sk/"],["Hopsadlá","https://hopsadla.heureka.sk/"],["Nite","https://nite.heureka.sk/"],["Dámske jarné bundy","https://damske-bundy.heureka.sk/f:28882:29763253/"],["Dámske biele tenisky","https://damske-tenisky.heureka.sk/f:32098:31009046/"],["Obojručné činky","https://cinky.heureka.sk/f:28254:29621433/"],["Sprchové dvere Jika","https://sprchove-dvere.heureka.sk/f:17982:8442209/"],["Pánske župany s kapucňou","https://panske-zupany.heureka.sk/f:15678:1/"]],"Vybrané značky":[["Formy na pečenie German","https://formy-na-pecenie.heureka.sk/f:4391:34866612/"],["Formy na pečenie Vogue","https://formy-na-pecenie.heureka.sk/f:4391:30482171/"],["Formy na pečenie Berndorf Sandrik","https://formy-na-pecenie.heureka.sk/f:4391:29175289/"],["Formy na pečenie Patisse","https://formy-na-pecenie.heureka.sk/f:4391:29459986/"],["Formy na pečenie Odelo","https://formy-na-pecenie.heureka.sk/f:4391:29706698/"]],"Ako vybrať najlepšie":[["Ako vybrať rebrík?","https://rebriky.heureka.sk/poradna/ako-vybrat-rebrik/"],["Ako vybrať pánske sako?","https://panske-saka.heureka.sk/poradna/ako-vybrat-panske-sako/"],["Ako vybrať gél lak?","https://gel-laky.heureka.sk/poradna/ako-vybrat-gel-lak/"]],"Vybrané produkty":[["Škrabacie notes dúhový 12 listov v sáčku","https://skrabacie-obrazky.heureka.sk/skrabacie-notes-duhovy-12-listov-v-sacku/"],["Molten H1C3500","https://lopty-na-hadzanu.heureka.sk/molten-h1c3500/"],["CXS ROXY WINTER","https://pracovne-rukavice.heureka.sk/cxs-roxy-winter/"],["Savo na podlahy dezinfekčný prostriedok bez chlóru Levanduľa 3 x 1 l","https://cistice-podlah.heureka.sk/savo-na-podlahy-dezinfekcny-prostriedok-bez-chloru-levandula-3-x-1-l/"],["MFP 1170111 Pohľadnica vianočná Josef Lada (50)","https://pohladnice.heureka.sk/mfp-1170111-pohladnica-vianocna-josef-lada-50/"],["Maxis BRILLANT STEHENNÉ PANČUCHY NEKĹZAVÉ krátke bez špice s lemom bronz","https://kompresivne-zdravotne-pancuchy.heureka.sk/maxis-brillant-stehenne-pancuchy-neklzave-kratke-bez-spice-s-lemom-bronz/"],["Massido Vešiak na šaty dvojradový čierno-strieborný 686400","https://stojany-na-oblecenie.heureka.sk/massido-vesiak-na-saty-dvojradovy-cierno-strieborny-686400/"]],"Odporúčame":[["Apple iPhone 15","https://mobilne-telefony.heureka.sk/f:26540:34644595/"],["Apple Watch 9","https://inteligentne-hodinky.heureka.sk/f:26541:34738896/"],["Apple Watch Ultra 2","https://inteligentne-hodinky.heureka.sk/f:26541:34644606/"],["PlayStation 5","https://herne-konzoly.heureka.sk/playstation-5/"],["Lego","https://stavebnice-lego.heureka.sk/"],["Zimné pneumatiky","https://pneumatiky.heureka.sk/f:5428:13093/"],["Nábytok","https://nabytok.heureka.sk/"],["Oblečenie a móda","https://moda.heureka.sk/"]]}